Πίνακας Εμπλουτισμένων Βιβλίων Ψηφιακού Σχολείου…

Fig-Psifiako_SxoleioΣτο Ψηφιακό Σχολείο έχουν αναρτηθεί σχεδόν όλα τα σχολικά βιβλία, σε ψηφιακή μορφή, η οποία αποκαλείται «ηλεκτρονικό βιβλίο». Τα περισσότερα από αυτά τα ηλεκτρονικά βιβλία, έχουν αποκτήσει και την «εμπλουτισμένη» έκδοσή τους, η οποία περιέχει διάφορα “links” είτε σε άλλους διαδικτυακούς τόπους, είτε σε μια μεγάλη ποικιλία από σχετικές εφαρμογές.

Ανεξάρτητα με το αν συμφωνούμε ή όχι με τη μεθοδολογία, το περιεχόμενο, τα περιβάλλοντα ανάπτυξης και τα διάφορα άλλα χαρακτηριστικά του έργου αυτού, είναι σίγουρο, πως αυτά τα χιλιάδες πλέον “links”, συνιστούν  μια σημαντική πηγή εφαρμογών και νέων πηγών, που μπορούν να αξιοποιηθούν ποικιλοτρόπως στη εκπαιδευτική πράξη.

Επιχειρώντας, λοιπόν, με έναν συνοπτικό τρόπο να έχουμε μιαν άμεση πρόσβαση σε όλο αυτό το ψηφιακό υλικό, δημιουργήσαμε την παρακάτω «σελίδα», η οποία περιέχει όλες τις διασυνδέσεις, προς όλα τα βιβλία που έχουν, μέχρι σήμερα εμπλουτισθεί (τέλος του 2012).

Παράλληλα επαναδημοσιεύουμε και τους «Πολύ-Χάρτες» (οι οποίοι αναπτύχθηκαν από την Ομάδα Γεωγραφίας – Περιβάλλοντος), ώστε να είναι συγκεντρωμένο, στην παρούσα ιστοσελίδα, όλο το σχετικό χρήσιμο ψηφιακό υλικό.

Να θυμίσουμε τέλος, ότι το παραπάνω υλικό, αναρτάται σταδιακά και στο Φωτόδεντρο, το οποίο περιέχει τα διάφορα, ανεξάρτητα μαθησιακά αντικείμενα (learning objects) όλων των βιβλίων, σχολιασμένα με «μεταδεδομένα»…

ΓΚ, 22/01/2012

One thought on “Πίνακας Εμπλουτισμένων Βιβλίων Ψηφιακού Σχολείου…”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s