Ταυτότητα…

Μας χρειάζεται μια ανανέωση. Όχι μόνο εξωτερική, ανανέωση δηλαδή στην «όψη», που θα έλεγαν και οι θεατρολόγοι. Κάτι τέτοιο θα ήταν μόνο «σκηνογραφικό» και χρωματικό. Εμείς θέλουμε να προχωρήσουμε βαθύτερα, προκαλώντας το ουσιώδες: παράλληλα δηλαδή με την αλλαγή της όψης, θα προκαλέσουμε και μια θεματική αλλαγή και διεύρυνση. Θα ανοίξουμε τον κύκλο των θεμάτων μας. Γι’ αυτό και αλλάζουμε κάπως την επωνυμική μας ταυτότητα. Επιλέξαμε μια διαφορετική και ευρύτερη ονομασία.

Μετονομαζόμαστε, λοιπόν, σε Ψηφιακές Δημιουργίες, για να μπορούμε στο μέλλον να ανιχνεύουμε και άλλα θέματα, πέρα απ’ το στενό κύκλο των ψηφιακών ερευνητικών εργασιών. Φυσικά, η πρώτη μας Αγάπη δε λησμονιέται τόσο πολύ εύκολα. Κρατάμε, λοιπόν, στο επίπεδο του υπότιτλου, και την όμορφη και αγαπημένη παλιά μας ταυτότητα του τίτλου. Συντηρούμε, επομένως, και την αρχική μας ονομασία. Δε γινόταν αλλιώς. Το είπαμε: το άρωμα της πρώτης Αγάπης δεν εξατμίζεται. Είναι μια αρυτίδωτη διάρκεια μέσα στη ροή του σκληρού χρόνου.

Την ανανέωση την απαιτεί και η ίδια η λογική της ζωής. Το πολύ οικείο, το καθημερινό και το τριμμένο προκαλεί ανία και κουράζει. Προκαλεί το θάνατο της έλξης. Μόνο η γοητεία της καινούριας λάμπουσας και μαγεύουσας επιφάνειας αναστατώνει την όραση και συναρπάζει. Εμείς, πάντως, επιδιώξαμε να δέσουμε την πατίνα του παλιού με τη λάμψη του καινούριου. Εξάλλου, μας συνέχει και μια γιορτινή διάθεση: γιορτάζουμε σήμερα 50. 000 views στα τρία τελευταία χρόνια. Σημαίνει πολλά αυτό. Κυρίως, όμως, σημαίνει το ένα και ουσιώδες: μέσα στην πολύμορφη και πολυτροπική λάμψη του διαδικτύου, εμείς, με τα μέχρι τώρα θέματά μας, προσελκύσαμε την όραση και την προσοχή αγαπημένων αναγνωστών. Αυτό μας αρκεί…

Φθινόπωρο 2014, ΝΠ, ΓΚ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

ερευνώ, συνθέτω, δημιουργώ!