Δημιουργοί

Νικήτας Παρίσης,  Συγγραφέας – Φιλόλογος

Ο Νικήτας Παρίσης κατaγόταν από τη Σκιάθο. Σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είχε δημοσιεύσει σε περιοδικά και εφημερίδες, βιβλιοκρισίες, επιφυλλίδες και πολλές μελέτες για τη νεότερη ποίηση και πεζογραφία. Παράλληλα, είχει ασχοληθεί με θέματα διδακτικής και έχει συμμετάσχει σε σειρές μαθημάτων, σε σεμινάρια και συνέδρια, που οργανώθηκαν από Πανεπιστήμια και άλλους φορείς. Ήταν μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων. Εργάσθηκε ως φιλόλογος και σύμβουλος γλωσσικών μαθημάτων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Έργα του: Κριτικές δοκιμές (Δόμος 1987), Μελέτες – Αναγνώσεις: Ποίηση – Πεζογραφία (Πατάκης 1992), Λεξικό λογοτεχνικών όρων (ΟΕΔΒ 1999), Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης – Τρία διηγήματα (Μεταίχμιο 2001), Κ. Π. Καβάφης – Σχόλια σε ποιητικά κείμενα – Δοκίμιο ερμηνευτικής ανάγνωσης (Μεταίχμιο 2003), «Και με φως και με θάνατον» – Επτά μελετήματα για τον Οδυσσέα Ελύτη (Μεταίχμιο 2005), Τα κόκκινα στραγάλια – Δεκατρία διηγήματα, (Μεταίχμιο 2008), Θα’ ναι νύχτα και Αύγουστος –  Δώδεκα διηγήματα (Δόμος 2010)  – Όλα τα τρώει η σκουριά (Mementum, 2015).

[Τα κείμενά του δημοσιεύονταν στο ιστολόγιο αυτό μέχρι την εκδημία του στις 27/7/2016].

Biblionet/Παρίσης

Γιάννης Κωτσάνης,  Δρ. Ηλεκτρολόγος Μηχ. και Μηχ. Υπολογιστών  

Ο Γιάννης Κωτσάνης αποφοίτησε το 1983 και ολοκλήρωσε τη διδακτορική διατριβή του το 1996 στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχ. και Μηχ. Υπολογιστών του ΕΜΠ. Από το 1987 μέχρι το 2017 ήταν υπεύθυνος του Τμήματος Πληροφορικής και Ερευνητικών Έργων των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, και πλέον είναι υπεύθυνος του Τμήματος Ποιότητας και του Τμήματος Έρευνας και Καινοτομίας. Μεταξύ άλλων συνεργάστηκε με την εταιρία Πληροφορική Τεχνογνωσία (1993-2002) και διετέλεσε Εσωτερικός Ελεγκτής στην Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ (2007- 2010). Συνεργάζεται από το 1996 με πανεπιστημιακά ιδρύματα σε προγράμματα προπτυχιακών – μεταπτυχιακών σπουδών και σεμινάρια κατάρτισης. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 70 άρθρα και μελέτες σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και περιοδικά (για ποικιλόμορφες ερευνητικές εργασίες) και έχει επιμεληθεί εκδόσεις βιβλίων και πρακτικών συνεδρίων.  Έχει συμμετάσχει ως ερευνητής και υπεύθυνος έργων στην υποβολή και υλοποίηση πάνω από 60 ερευνητικών έργων (εθνικών και ευρωπαϊκών) καθώς και στην ανάπτυξη πάνω από 50 τίτλων λογισμικού, σχετικά με τις ΤΠΕ στην Εκπαίδευση. Έχει καταρτίσει παράλληλα εκατοντάδες εκπαιδευτικούς στην αξιοποίηση των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διαδικασία.

pinterest.com/ykotsanis/profile

 

Συνεργάτες


 

Ο Θάνος Δεληγιάννης  γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές Διεθνούς Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Εργάζεται ως στέλεχος σε φαρμακευτική εταιρία. Με την καλλιτεχνική, δημιουργική φωτογραφία ασχολείται τα τελευταία επτά χρόνια. Οι φωτογραφίες του χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερη προοπτική και ατμοσφαιρικό φωτισμό. Δείγμα του έργου του είναι διαθέσιμο στον δικτυακό του τόπο.

(photography)

www.thanosdeligiannis.com  

Η Ναταλία Κωτσάνη είναι απόφοιτη της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του ΕΜΠ, με ερευνητικά ενδιαφέροντα στον τομέα της Πληροφορικής, της Τεχνολογίας και της Μουσικής. Συνεργάστηκε με το Μουσείο Ηρακλειδών, στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Τέχνη και Μαθηματικά”, αναπτύσσοντας ενότητες που συνδέουν τα μαθηματικά με τη μουσική και τις εικαστικές τέχνες. Παράλληλα, συμμετέχει σε μεταπτυχιακά προγράμματα, και δημιουργεί κάθε είδους οπτικο-ακουστικό υλικό και διαχειρίζεται κοινωνικά δίκτυα. Αποτελεί ενεργό μέλος της εναλλακτικής μουσικής σκηνής της Αθήνας (world music) και έχει ήδη εκδόσει 2 προσωπικά CDs «if» και «Άνθη του Κενταύρου«. Από το 2012 είναι μέλος του συγκροτήματος encardia, έχοντας πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα πάνω από 300 συναυλίες, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και της Ευρώπης.

(blog design)

 

 
 
 

Save

Save

One thought on “Δημιουργοί”

Σχολιάστε

ερευνώ, συνθέτω, δημιουργώ!